Föredrag om textäventyrens historia

Igår var jag inbjuden till Retro Gathering i  Västerås för att föreläsa om textäventyrens historia. Föredraget var en exposé över de kommersiella textäventyrens storhetstid där jag startade redan 1965 – elva år innan det första textäventyret såg dagens ljus – och fortsatte sedan hela vägen fram till de kommersiella textäventyrens död i början av nittiotalet.

Föredraget innehöll en rad olika anekdoter som beskrev hur författarna och programmerarna till dessa verk inspirerade varandra och hela tiden flyttade fram gränsen för vad ett textäventyr kunde klara av. En utveckling som ironiskt nog till slut ledde fram till de kommersiella textäventyrens död.

skarmklipp

Det var oerhört roligt att så många kom och lyssnade och visade ett så stort intresse för ett 75 minuter långt föredrag om ett så smalt ämne som textäventyr. Att döma av de konversationer som jag hade med en del av åhörarna efteråt fick jag känslan av att det var ganska många som blivit inspirerade till att bege sig hem och spela något klassiskt textäventyr. Kul!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s